Nytt år och nya kulörer

Nytt år och ny kulör på väggen i köket! Beckers kulörtrend Grounded Green symboliserar ett enkelt lantliv med moderna bekvämligheter. Ett slags gröna vågen 3.0. Naturnära material som är fina att kombinera till stilen Grounded Green är rotting, marmor och krispigt linne.
På bilden ser vi väggen som är målad med kulören Emalj 819 och matchas fint med skåpet som är målad med Grönt Te 846.

Väggfärg Mood Lasting Finish

2,7 liter, tvättbar och mycket reptålig yta. Brytes i valfri kulör.
Rek ca pris från 689:-

Takfärg Mood Perfect Ceiling

2,7 liter, helmatt takfärg av högsta kvalitet. Brytes i valfri kulör. Rek ca pris från 409:-

Måla väggarna - 6 tips för bästa resultat!

Ser rummet trist ut? Har du tröttnat på färgen eller tapeten på väggarna? Att måla om är ett roligt sätt att förnya och det är inte svårt. Här får du tips på vad du ska tänka på och hur du får bäst resultat.

1. Titta på väggarna
Är väggarna målade sedan tidigare? Då räcker det att du spacklar igen hål och andra skador. Slipa de spacklade ytorna med ett fint slippapper. Är väggarna tapetserade? Spackla i så fall skarvarna mellan tapetvåderna också så får du en jämn och fin yta.

2. Vilken färg ska du ha?
Utgå från vad just du tycker om. Tänk på att ett litet färgprov ser annorlunda ut på en större yta.

Ett bra tips är därför att köpa ett par provburkar i olika kulörer och testmåla en bit av väggen.

3. Välj rätt verktyg
Att måla väggarna med roller är enkelt och går snabbt. Bestäm dig för vilken yta du vill ha och välj en roller som passar. En roller med lång lugg ger mer struktur på väggen medan en kort lugg ger en slätare yta.

Tänk också på att du behöver en mindre pensel för att måla runt dörrar, fönster och eluttag där det kan vara svårt att komma nära med en roller.

4. Städa innan du målar
Borsta bort damm från väggarna. Är väggarna smutsiga tvättar du dem med målartvätt. Följ tvättråden på produkten och skydda golvet med täckpapp. Maskera foder, lister och eluttag med maskeringstejp.

5. Dags att måla
Grunda med ett lager grundfärg och stryk därefter två gånger med täckfärgen. Ofta ser det fint ut redan efter första strykningen men för att få ett fint slutresultat ska du alltid måla två gånger. Torktiden hittar du på färgburken.

6. Njut av resultatet
Så snart väggarna är dammtorra kan du försiktigt ta bort maskeringstejpen och täckpappen. Sen kan du ställa tillbaka möblerna och inreda rummet på nytt. Kanske blir du inspirerad att måla om även möblerna?

Välkommen in i butiken så hjälper vi dig hitta rätt färg för just ditt projekt!

 

Erbjudandet gäller t.o.m 2021-03-15

X